Objectius

La idea de portar a terme BONSAI OBERT arrenca de la inquietud de no trobar a Internet un vehicle de comunicació i informació adient a les necessitats reals dels internautes catalanoparlants amants del Bonsai, tant inexperts com experts, per a poder gaudir de les experiències i coneixença de tot el que envolta el món del Bonsai en la seva pròpia llengua.

És per l'aclaparadora presència de l'anglès i del castellà a les pàgines web dedicades a la difusió del Bonsai, i donat que bona part de l'elit del Bonsai nacional parla la nostra llengua, que reivindiquem la possibilitat de poder informar-se, aprendre, mantenir contactes, en definitiva, viure plenament l'art del Bonsai en català.

L'esperit de Bonsai Obert, com ja expressa el seu nom, és ser una eina informativa totalment oberta, interactiva i pràctica, que sigui un instrument lliure d'expressió de totes les persones, pertanyents o no a associacions de Bonsai de tot l'àmbit de distribució de la llengua catalana que estiguin interessades en aquest art.

La llengua vehicular de Bonsai Obert és el català, i com a tal, es busca el manteniment i el coneixement del vocabulari català (en qualsevol de les seves formes dialectals) relacionat amb el cultiu i la jardineria. També es busca l'adequació dels diferents anglicismes, castellanismes i japonismes de l'art del Bonsai a la nostra llengua, ja de per si prou rica en termes agraris, però poc coneguts en l'àmbit urbà i que estan caient en desús pel seu desconeixement, en benefici d'altres llengües.

No obstant això, per fomentar l'obertura internacional del Bonsai de "ca nostra" i evitar-hi una endogàmia sempre perniciosa, als diferents fòrums de Bonsai Obert es podrà fer servir indistintament qualsevol idioma que els contertulians creguin oportú. Aquest fet implica que tothom te dret a fer servir la seva pròpia llengua com a mitjà de comunicació vàlid i que,  per tant, aquest dret ha de ser respectat per tothom. A Bonsai Obert l’única limitació existent és el respecte i bones maneres entre els usuaris. Ningú no és més que ningú, però l’experiència és un grau a l’hora d’ajudar als demès.

Bonsai Obert, creat i participat per gent de diverses associacions catalanes de Bonsai, com a tal no te cap opinió i en ell cadascú dels participants és únic responsable de les opinions que expressi.

Esperem que els objectius de Bonsai Obert els trobeu prou engrescadors com per a poder contar amb vosaltres per fer unes divertides tertúlies al voltant de la nostra passió: el Bonsai.

Rebeu una salutació ben cordial.

-Ireneu Castillo-        
Webmestre de Bonsai Obert 
Copyright 2013 Bonsai Obert, all rights reserved.

Comentaris

David ha dit…
Enhorabona per l'iniciativa Ireneu, molt bona feina!
Anònim ha dit…
Felicitats Ireneu....m`he alegrat de tornar a veure que bonsai obert torna a estar actiu,llàstima el forum era molt interessant poder parlar de bonsai en la nostra llengua.

SALUTACIONS.
Enhorabona per tornar a estar actiu , tens un seguidor mes .