Èxit a la IV Natsu.

El proppassat dia 19 i 20 de juny de 2010 va tenir lloc a Sant Vicenç dels Horts la XVI Exposició de la Coordinadora d’Entitats Catalanes de Bonsai, la qual enguany va ser organitzada per Bonsai Club Sant Vicenç que la va fer coincidir amb la IV Natsu, l’exposició anual que organitza aquesta associació de bonsai .

L'exposició va ser muntada al recinte de l'Ateneu de Sant Vicenç, una sala magnífica on fer l'esdeveniment, ja que gràcies a la seva sala diàfana i al seu escenari, on s'acostumen a organitzar balls i obres de teatre, es proveïa a aquesta trobada d'un gran marc de fons.

Bonsai Obert va ser convidada a l’esdeveniment, i vam tenir l’oportunitat de viure en directe tot el que es va esdevenir el matí del diumenge dia 20, durant el qual s’havia organitzat a l’exterior del recinte de l’Ateneu el típic mercadal de bonsai, on els professionals i els afeccionats poden trobar tot tipus d'arbres i de material que envolta aquest gran art. Vam aprofitar per a fer nous amics, i per saludar als vells, ja que aquest tipus d'esdeveniment sempre serveix per a mantenir el contacte entre tots els afeccionats al bonsai.

Simultàniament al mercat i a la reunió anual de la Coordinadora, a l'escenari de l'Ateneu es va dur a terme una demostració en que el soci Pablo Hurtado -treballant un ullastre-, així com els joves valors de Bonsai Club Sant Vicenç, en David Ruiz i en Daniel De la Rubia, van treballar un pi i un teix respectivament. Per la seva part, en Daniel va treballar el seu teix conjuntament amb el mestre Pep Ferrer que va proporcionar l'arbre treballat i que va ser l'estrella convidada del matí del diumenge. El dia anterior els assistents a l'exposició van poder gaudir de l'art del mestre madrileny David Benavente que va treballar un pi.

L'exposició -que també va incloure una exposició d'ikebana a les grades laterals de la sala principal- va destacar per la seva gran qualitat, amb arbres d'una gran vàlua provinents d'una bona representació d'associacions catalanes de Bonsai, que demostren de forma fefaent que el nivell del bonsai català està a l'elit del Bonsai europeu.

Tanmateix, cal destacar l'empenta i el dur treball organitzatiu de la jove associació Bonsai Club Sant Vicenç que ha permès que aquesta trobada hagi estat una de les més lluïdes i reeixides dels últims anys, proporcionant un altíssim llistó referencial per a les properes edicions.

-Ireneu Castillo-



Podeu veure un extens reportatge fotogràfic en aquest enllaç, no sense deixar d'agrair la col·laboració de Julian Fabregat i de Sònia Casas en la confecció d'aquest reportatge.


Comentaris