Torrevella, capital del Bonsai alacantí 2009.

El proppassat cap de setmana del 21 i 22 de març es va celebrar a Torrevella (Baix Segura) les VII Jornades Mediterrànies del Bonsai, organitzades per Asociación Mediterranea del Bonsai Tomillar. Dins d'aquest esdeveniment es va incloure el VII Concurs de Bonsais Memorial Francisco García Rivas i el III Congrés Provincial de Bonsai d'Alacant. El lloc de l'exposició va ser el Centro Cultural Virgen del Carmen ubicat al bell mig de la vil.la alacantina.

A la mostra es van presentar una vuitantena d'arbres de diverses associacions de bonsai de la província d'una qualitat força acceptable i alguns arbres del mestre Jaume Canals que van fer les delícies del nombrós public assistent, sobre tot el dissabte, dia de la inauguració.

Simultàniament a l'exposició es van desenvolupar tota una sèrie d'activitats, tals com els tallers de manga infantil, Karate, Ikebana, papiroflèxia, exposició de suisekis o les demostracions d'Antonio Torres, Carlos Pardo o Jaume Canals, que van treballar diversos arbres.

Cap destacar que durant el Dinar de Germanor que es va dur a terme, es va aprofitar per a donar la Insígnia d'Or a l'actor i model Pablo Martín, Mister Espanya 2001. També es va guardonar a José Luis Ramos, President de l'Associació Espanyola de Bonsai i a diversos personatges de la vida pública local per la seva col.laboració.

Tanmateix l'afluència de clubs de bonsai alacantins no va ser tot l'àmplia que hauria d'haver sigut donades les característiques de mostra provincial, ja que per diverses causes van excusar la seva participació una bona part de la desena llarga d'entitats de bonsai d'Alacant, en participar només les associacions Novelda Club Bonsai, Elx Club Bonsai i Club Bonsai Oriol, a més de l'organitzador, Asociación Mediterranea del Bonsai Tomillar. Si bé la falta d'expositors no va desmerèixer una molt bona organització de l'esdeveniment.

En definitiva van ser unes grans jornades de promoció del bonsai i de la cultura japonesa, si bé no tot va ser perfecte. Un marge petit de publicitat de l'esdeveniment (només 3 setmanes) i la suspensió del Concurs de Bonsai Memorial Francisco García Rivas, ja que només el mestre Jaume Canals va gosar presentar-se a la competició, van ser unes de les poques notes negatives, que de ben segur es milloraran en properes edicions, demostrant un cop més, la gran vitalitat de l'art del Bonsai a les càlides i lluminoses terres alacantines.

-Ireneu Castillo-

Agraïm l' Álvaro Vinal el reportatge fotogràfic que podeu trobar aquí.


Torrevella, Capital del Bonsai alacantí 2009.

Comentaris