Els trucs de Bonsai Obert: Neteja d'arrels sense merders.

Ara estem en plena època de trasplantaments i hi han truquets que sempre ens poden facilitar una mica la vida al bonsaika, sobretot als bonsaika urbans que no tenim gaire espai a casa i que cada cop que ens posem amb terra, la parella ens mira molt i molt malament. Molt.

En aquest cas, quan estem trasplantant i hem de treure tota la terra d'entre les arrels dels nostres arbres, l'odissea per aconseguir-ho no és petita. L'aigua a raig, la terra vella per la terrassa... sempre millor fer-ho quan la parella no és a prop. No obstant això hi ha una opció neta i fàcil: una galleda.

Si tenim la precaució d'omplir una galleda amb aigua fins una mica més de la meitat de la seva capacitat, a l'hora de netejar les arrels dels arbres (sobretot mitjans i petits) ho tindrem molt més fàcil. En comptes de l'aigua a raig, n'hi haurà prou amb ficar el pa d'arrels dins de l'aigua i amb les mans desfer el paquet de terra. L'aigua permetrà que les arrels no pateixin, ja que estarem traient la terra amb les mans en compte de amb un estri punxegut i la terra quedarà dins de l'aigua.

Un cop acabada la neteja, l'aigua bruta la podrem fer servir per a regar els geranis o els rosers, i encara que tingui molt de fang en suspensió, la terra dels testos la filtrarà. Amb la terra que quedarà al fons, una vegada decantada tota l'aigua aprofitable, podrem o bé llençar-la a les escombraries orgàniques o bé, si tenim espai, deixar-la dins de la galleda i deixar-la a l'intempèrie fins que s'assequi i la pugueu llençar a les escombraries ben seca.

D'aquesta forma, no haureu fet gaire merder, haureu netejat, tractat amb cura les arrels dels arbres i haureu estalviat un fotimer de litres d'aigua i de remugades de la parella.

Tot avantatges!

Un bon amic a casa.

Comentaris