Nova tongada de pluges pel cap de setmana.

Aquest hivern està sent molt dur tant pels humans, com pels nostres arbres, i no ens està donant la més mínima treva.

Aquest cap de setmana s'espera una nova tongada de pluges amb forts vents i haurem d'augmentar les precaucions, ja que portem molts dies amb molta humitat i els nostres arbres poden patir les conseqüències en forma d'atacs de fongs o podridures d'arrels.

Els problemes d'excés d'aigua són molt difícils de resoldre, sobre tot en casos de terres molt compactades i amb mal drenatge, per la qual cosa aquest temps amb tanta aigua és un perill latent pels arbres que no tinguin un drenatge en perfectes condicions.

En aquest cas, la millor forma d'evitar els riscos és la prevenció (mantenint els substrats i els arbres) en perfectes condicions, tot i que alguns consells poden ser d'utilitat:

-Separar al màxim els diversos arbres per a que corri l'aire entre ells i no s'acumuli humitat excessiva.

-Els arbres més susceptibles de veure's afectats per humitats, ubicar-los temporalment a recer de les pluges i a un lloc ben ventilat.

-Fer un tractament fungicida als arbres amb més risc.

-No posar els arbres directament al terra per a evitar que el terra transmeti humitat al substrat.

-Posar teules o rajoles (plàstics no) sobre les torretes que no puguin posar-se a cobert i calgui evitar la caiguda de pluja.

-Utilitzar testos buits amb potes altes per a separar els arbres del contacte directe amb el terra.

Esperem que us siguin d'utilitat davant d'aquesta natura tan desbocada que estem tenint en aquest hivern tan poc habitual

-Ireneu-
Webmestre de Bonsai Obert

Les pluges continuades són un problema seriós.

Comentaris

Anònim ha dit…
Hola Ireneu,
Per què dius que no és convenient tapar els arbres amb plàstics?.
Jo ho faig mentres està plovent i no vull que es mullin més, però desprès els hi trec el plàstic per que corri l'aire.
Salutacions,
Bonsai Obert ha dit…
Hola Quique!

Si el treus i el poses cada cop que plou, llavors no passa res. El problema està quan el deixes molt de temps, que llavors el plàstic fa d'hivernacle, i sota d'ell poden proliferar els fongs i les males herbes.

Si poses una teula o una rajola, no fa efecte hivernacle,les males herbes no proliferen i la temperatura és propera a la que hi ha a l'exterior i no ajuda a la proliferació de fongs.

És simple prevenció.
Anònim ha dit…
Ok ;)