Bon Nadal i Feliç Any Nou 2009!

Fa pena veure com durant aquestes festes es tallen tants i tants arbres (picees i avets, sobretot) per a morir poc a poc davant de la tele, tot plens de garlandes i boles que no li fan el més mínim be, però que són la xerinola de la canalla... i dels pares.

Personalment sóc del pensar que no hi ha res més bonic que un arbre viu guarnit, ja que la significació d'aquestes festes és la del fi d'un cicle i l'optimisme davant el començament d'un nou any, i dels nous reptes que se'ns presenten.

Un arbre, sobretot els caducs, ens marquen aquest pas de mort i renaixement que com per art de màgia la natura ens ofereix, i a mi, perdoneu-me, però no puc més que entristir-me quan veig el terra d'una estança ple d'acícules d'un arbre moribund, amb la certesa de que aquest arbre no sobreviurà a aquestes festes.

No serveix de res comprar-ho amb terra, ja que el pa d'arrels que conté és massa petit com per a poder abastar la gran capçalera que tenen. Ja no parlem del pseudo-frau amb que et trobes quan has volgut "indultar" algun d'aquests arbres i a l'hora de trasplantar-ho l'únic que has trobat són trossos de totxo i sorra per a suportar el monyó d'arrel que li queda. Als que ens declarem amants dels arbres hi ha poques coses de tant decebedores.

I és per això que, faig servir els meus petits arbres com a arbres de Nadal. No tinc necessitat de "matar" un arbre de tres metres a casa per a posar-li quatre boles i una garlanda de llums sabent que farà el mateix paper un d'un pam o pam i mig convenientment adornat i que, a més, arribat el temps de créixer em delectarà amb el seu creixement, prova evident de que la vida pot i podrà sempre més que la mort.

Doncs res... aquí us mostro el meu Ficus retusa de Nadal, per a que veieu que un altre Nadal també és possible.

Bon Nadal i Feliç Any Nou 2009!!!

-Ireneu Castillo-


Arbre de Nadal veritablement sostenible.

Comentaris