Crònica: Natsu Bonsai dels Horts.

Un actiu començament d’estiu després d’una primavera atapeïda d’exposicions i actes relacionats amb el món del bonsai ha fet remoure arbres i persones per tota Catalunya. Tota aquesta activitat deixa veure l’impressionant estat de forma que té el món del Bonsai Català i que a Bonsai Obert no ens cansarem de repetir a les nostres cròniques.

L’associació Bonsai Club Sant Vicenç dels Horts durant els dies 19 i 20 de Juliol organitzà la 2ª exposició Natsu. Moltes activitats i una exposició ompliren les sales de Ca l’Aragall que es on normalment es reuneixen els afeccionats al bonsai de la localitat del Baix Llobregat.

Aquest any l’exposició havia de ser mes reduïda per la nova ubicació, normalment es realitzava a l’aire lliure. Una acuradíssima selecció de bonsais provocada per aquest “handicap” ens va deixar veure el gran nivell que gaudeix aquesta associació. Acers palmatum, pins, Juniperus,... arbres tradicionals japonesos es fonien harmoniosament amb les especies més mediterrànies. L’olivera va tenir un important paper a la mostra, no tan sols per les que es podien veure si no que també pels tallers i demostracions. I és que aquesta espècie tan nostra, finalment s’ha guanyat un lloc de prestigi dintre del món del Bonsai. Pràcticament a totes les exposicions a les que Bonsai Obert ha comparegut hi havia una olivera o ullastre.

Digne de mencionar eren les pomeres carregades de fruits que es van poder veure en aquesta ocasió. Normalment estem acostumats a gaudir-ne en plena floració, ja que la major part de les exposicions són a començaments i mitjans de primavera.

Els tallers i demostracions de contrastats mestres foren una de les grans atraccions de les jornades. Toni Payeras, el mestre de Menorca, va obrir dissabte les jornades amb una demostració treballant un ullastre i explicant les particularitats d’aquestes oliveres silvestres.

Durant diumenge li va tocar a David Ruiz, guanyador de l’edició de “Nou Talent Català” de l’edició 2007 i membre de Bonsai Club SVH, fer els seus treballs davant dels afeccionats que ompliren i gaudiren de les seves explicacions.

És d’agrair l’organització d’una exposició durant aquest dies ja que es poden veure els arbres en moments que normalment no ens tenen acostumats. La primavera és el moment de més feina al món del bonsai, no només per les feines típiques amb els arbres si no també amb les mostres. A Bonsai Obert sempre hem defensat mostres durant altres estacions, fins i tot a l’ hivern, ja que d’aquesta manera podríem gaudir d’arbres totalment diferents. Arbres sense fulles o amb tonalitats totalment desconegudes.


El reportatge fotogràfic el podeu trobar aquí.

-José Manuel Ariza-

Natsu vol dir Estiu en japonès.

Comentaris