Crónica: Costa i Sauló.

L’estiu ja està aquí i Bonsai Obert també va anar cap a la costa, concretament a Canet de Mar. No vàrem desplaçar-nos per gaudir de la platja de Canet sinó per visitar l’exposició de bonsais que estava enquadrada dins de les festes d'aquest poble del litoral català durant el cap de setmana del 28 i 29 de Juny.

Novament, com ja ens tenen acostumats les associacions organitzadores de les exposicions, la localització va ser immillorable. Al pati de la casa de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner vàrem gaudir dels arbres de l’associació d’amics del Bonsai de Caldes d’Estrac.

La selecció de bonsais era molt variada passant per arbres mediterranis per excel•lència com alzines, pins i sureres fins a diversos dels “exòtics” arbres d’Escut (Ginkgo biloba). Digne d’una menció especial era una gran surera que estava diferenciada de la resta per la seva considerable mida i majestuositat.

Com sempre, a Bonsai Obert ens agrada destacar les “ensenyes” diferenciadores de les entitats que organitzen les mostres. En aquest cas, ens va agradar veure que la major part del substrat dels arbres era un substrat tan mediterrani i tan nostre com el Sauló. I és que a totes aquelles muntanyes, de Badalona fins a Tordera, estan plenes de pins, alzines i sureres i totes viuen sobre sauló. El considerable drenatge d’aquesta composició és i hauria de ser apreciat pels bons boinsa-ka. Els Amics del Bonsai de Caldes d’Estrac, utilitzen lo que tenen mes a mà. No descartem que sota del Sauló podríem trobar-ne akadama o roca volcànica, però tot i així la superfície era el mediterrani substrat.

En general una exposició organitzada amb molta cura i amb moltes ganes on s’evidenciava, un altre cop, l’excel•lent salut del món del Bonsai a Catalunya.

El reportatge fotogràfic el podeu trobar aquí.

-José Manuel Ariza-

Alzina surera a la VI Expo de Canet de Mar -08

Comentaris