Robatori al Museu del Bonsai

Aquesta primera setmana de Gener han entrat diverses persones a la part exterior del museu. Hem trobat a faltar exemplars importants d'acer buergerianum en test d'entrenament de ceràmica (houtoku), de més de 60 cm des de la base. En el mateix tipus de test també ens han sostret sureres, oliveres arbequines, oms xinesos, carpinus i pins pentaphylla. Un acer sobre roca. Una olivera en test de plàstic i varies serisses d'aquestes comercials en el seu típic test de ceràmica de baixa qualitat.

A part d'aquestes serisses, la resta eren "prebonsais" amb molt de treball encara per fer-hi.

En una altra zona de l'exterior hi teníem alguns ficus també d'aquests "comercials" que havien mort a causa d'una gelada que ens va sorprendre en aquesta zona enmig del bon temps fa uns mesos. Els lladres van endur-se uns quants dels testos d'aquests ficus (tres testos rectangulars grans, d'uns 30 cm del típic blau xinès; un d'ovalat també d'aquest blau, d'uns 25 cm; 2 d'aquests de 15 - 16 cm rectangulars amb les cantonades segades, d'un color gris fosc - negre i 2 d'aquesta mateixa mida rectangulars color crema).

Suposem que volien utilitzar aquests testos per canviar els dels prebonsais. Cosa que ens fa pensar en aficionats al bonsai.

Per sort, l'exterior està videovigilat, cosa que ens ha permès donar tota la informació als mossos d'esquadra. No esperem que això ens torni els bonsais, però ens agrada pensar que d'alguna manera podrem aconseguir "fitxar" els qui ho han fet.

Museu del Bonsai

Instal.lació del Museu del Bonsai víctima d'un robatori.

Comentaris