Balanç Inauguració Museu del Bonsai

Entre els dies 12 i 21 d'octubre de 2007 es van celebrar els actes oficials d'inauguració del Museu del Bonsai a Corçà (Baix Empordà) i jo, com a Reporter Tribulete del món del bonsai, no m'hi vaig estar de fer una visita a la Gemma i el Ramon -els caps visibles del Museu- i tafanejar una mica en les seves noves instal·lacions, de les quals cal destacar l'espai especialment habilitat per a conferències i demostracions, el qual properament acollirà les activitats de l'escola de Marco Invernizzi a Espanya.

L'agenda d'activitats prometia força, amb els diversos tallers programats, tant d'ikebana amb l'Anna Sabaté, com de bonsai. Els tallers de bonsai van atraure per si mateixos una bona gentada, tant la demostració d'en Ramon Serafí del 14 d'octubre (convertida en conferència degut a una afecció visual de certa importància d'en Ramon -al qual aprofitem per a desitjar-li una ràpida recuperació), com la del mestre català i director de la revista Bonsai Autóctono, en Pep Ferrer, el qual el dia 13 va treballar amb la simpatia i "savoir faire" que el caracteritza un parell de pins un dels quals ja havia començat a treballar un temps enrere a una altra demostració amb motiu de la fira Temps de Flors de Girona.

No obstant, el plat fort de la inauguració va ser el cap de setmana del 20 i 21 d'octubre, amb la presència del mestre francès de renom mundial François Jeker, el qual era la primera vegada que visitava el nostre país. En Jeker, mestre de nivell 3 de la Federació francesa de bonsai, va treballar diversos boixos (Buxus sempervirens) i un ginebre (Juniperus spp.) amb molta fusta morta que va fer les delícies del public que es va donar cabuda al Museu per a seguir les seves demostracions.

La valoració final dels actes d'inauguració segons els responsables, va ser molt positiva, destacant sobretot la interactivitat i l'enriquidor traspàs de coneixements i diferents emocions entre els organitzadors, el public assistent i els diversos ponents i demostradors que es van donar lloc a les seves instal·lacions. A tot això s'ha de sumar la melangia per l'acabament de les activitats malgrat el treball ingent de coordinació i organització de l'esdeveniment, i l'agraïment especial a tots els amics que han donat suport per a que el Museu del Bonsai sigui, hores d'ara una realitat amb un futur prometedor.

Per molts anys!


Per veure un extens reportatge fotogràfic, podeu entrar aquí.


En Ramon Serafí, responsable del Museu del Bonsai amb
el mestre François Jeker a les instal·lacions del Museu.

Comentaris