El Webmestre

Ireneu Castillo

Ireneu Castillo  (Barcelona, 1968)

Hospitalenc de tota la vida, el mateix esperit cosmopolita, inconformista i resistent de la meva ciutat ha modelat la meva forma d'entendre la vida i la relació amb tot el que m'envolta, el que m'ha portat a formar part activa de la vida cultural i associativa de l'Hospitalet de Llobregat.

Bonsaista amateur des de principis dels anys 80, he estat membre de l'Associació Catalana Amics del Bonsai i he rebut classes del mestre Pep Ferrer, amb qui vaig tenir el plaer de col·laborar en la desapareguda revista "Bonsai Autóctono". Tinc una trentena d'arbres -tots ells permanentment en formació- i m'agraden sobretot els caducifolis per la seva floració. Haig de reconèixer que el bonsai per a mi és, abans de tot, amor als arbres.

Estudiant "interruptus" de geologia, geografia i història i ciències ambientals, torturo quatre idiomes (anglès, francès, espanyol i català) i durant molts anys he combinat la sempre dura tasca de ser comerciant al barri de Sanfeliu de la ciutat amb la d'escriptor, tasca aquesta última a la que em dedico últimament de forma professional.
 
Col·laborador en temes històrics en diversos mitjans (Ràdio Sant Boi, Ràdio Cabrera, Ràdio Molins, Ràdio Valira, Catalunya Ràdio, entre molts d'altres), disposo d'un bloc personal des de 2005, "Memento Mori!" amb més de 4 milions de visites i he editat diversos llibres de temàtica històrica tals com 1001 Curiositats dels Castells Catalans (2020), 1001 Curiositats del Baix Llobregat i l'Hospitalet (2018) o La cara B de la Historia (2014), participant amb diverses associacions, blocs i revistes en pro de la defensa del patrimoni històric i cultural.

Administrador i propietari des de 2012 del grup "El Mercadillo del Bonsai", un dels grups més importants dedicats al comerç del Bonsai en Facebook amb més de 17.000 membres, des de 2002 sóc l'impulsor i webmestre de Bonsai Obert, primera web dedicada a la divulgació i promoció del bonsai exclusivament en català, la qual espero que sigui del vostre grat.

Gràcies per la vostra visita

-Ireneu Castillo-


Comentaris