Bonsais a la Torre Vermella

El cap de setmana del 8 i 9 de Novembre l'Associació d'Amics del Bonsai de Cerdanyola del Vallès va organitzar, dins del marc de la Festa de Tardor de la vila, la seva exposició anual. Bonsai Obert, com no podia ser menys, va ser-hi.

L'Exposició va tenir lloc als jardins de la Torre Vermella, casalot modernista en procés de restauració, ubicat prop de l'Ajuntament de Cerdanyola. Desprès de voltar una mica més del que es deuria, degut a una errada d'impremta al cartell (on posava 14, era en realitat el 114), vam accedir al recinte.

El que primer va cridar l'atenció van ser els curiosos kusamonos de ciclàmens amb uns testos força originals que l'organització venia pel preu de 5€ i que tothom portava a les mans, malgrat que la crisi hagi fet estralls a les butxaques.

Respecte els arbres exposats, a primer cop d'ull ens va sobtar la poca quantitat d'arbres que apareixien a la mostra (només 16 bonsais), en comparació amb el que acostuma a exposar-se en altres exposicions amb quantitats força més grans, el qual davant uns ulls poc habituats pot deixar un regust de certa escassetat.

Per contra, si mirem amb detall, els arbres exposats demostraven una alta qualitat -que compensava l'aparent falta d'exemplars- amb uns acabats en general ben aconseguits i un marc d'exposició general posat amb molt de gust (font amb carpes incloses) aprofitant l'arquitectura modernista.

La fusta morta d'una savina o un teix, passant pel nebari d'un garrofer o un Ficus retusa, o l'esgrogueïda formalitat d'un lledoner xinès, van donar color de qualitat a una meteorologia grisa típicament tardoral, que no va impedir que una gran quantitat de gent gaudís de la Tenji No Bonsai (que literalment vol dir, "Exposició de Bonsai") cerdanyolenca.

En definitiva, que una vegada més es fa realitat aquella dita de que dins del pot petit està la bona confitura però que, en aquest cas, estava ple de bon Bonsai.

-Ireneu Castillo-

Un ampli reportatge fotogràfic el podeu veure aquí.

Bonsai a la Torre Vermella

Comentaris